SUA logo

Sveriges unga akademi söker projektkoordinator

2017-10-09 Tycker du om att arbeta med forskare? Är du duktig på att koordinera aktiviteter och att driva projekt? Trivs du i en verksamhet som är i ständig rörelse framåt? Vill du ha ett roligt och utvecklande jobb? Då kanske du är vår nya projektkoordinator!

Om Sveriges unga akademi

Sveriges unga akademi är en tvärvetenskaplig akademi som består av ett urval av landets mest framstående yngre forskare inom alla vetenskapsområden. Sedan starten 2011 har akademin etablerat sig som en synlig och aktiv aktör i det nationella systemet för forskning och högre utbildning. Där bidrar akademin med de yngre forskarnas perspektiv, med kreativa idéer - som ibland utmanar rådande normer - och värnar vikten av forskning av högsta kvalitet. Akademin är en oberoende stiftelse med visionen att föra samman unga forskare från alla vetenskapsområden för att ge dem en plattform att mötas och påverka samhället. Nya ledamöter väljs in årligen för en ledamotsperiod på fem år och idag har akademin 33 ledamöter.

Akademins verksamhet vilar på tre ben: forskningspolitik (som syftar till att påverka politiker och andra beslutsfattare), utåtriktade aktiviteter (som syftar till att föra ut forskning till allmänheten) och tvärvetenskap. Akademin har också internationella utbyten och samarbetar regelbundet med unga akademier i andra länder. Exempel på aktiviteter som genomförts i år är seminarier på flera lärosäten, debattartiklar, svar på remisser, forskarskola för gymnasister, vetenskapliga caféer på Nobelmuséet, paneldebatter i Almedalen och regelbundna podcasts.

All verksamhet inom akademin sker på initiativ av ledamöterna och som stöd finns ett sekretariat med anställd personal. Sekretariatet och den löpande verksamheten leds av stiftelsens VD. Sekretariatet har fyra anställda (administratör, kommunikationsansvarig, projektkoordinator och VD) och sitter i lokaler hos Kungl. Vetenskapsakademien i Stockholm.

Rollen som projektkoordinator

Som projektkoordinator arbetar du med samordning och utveckling av aktiviteter och projekt åt akademin. Det innebär att du till exempel planerar, koordinerar, leder och utvärderar olika aktiviteter och projekt i nära samarbete med akademins ledamöter och kollegor på sekretariatet. Du kommer också att delta i andras projekt.

En viktig del i ditt arbete är att stötta akademins ledamöter bland annat genom att ta fram faktaunderlag och projektplaner, samt vara ett kreativt bollplank. Du kommer också regelbundet att planera och genomföra möten i olika format, såväl internt som externt. I rollen som projektkoordinator samverkar du med myndigheter och andra organisationer för att upprätthålla och etablera nya samarbeten. Vidare kommer du att företräda akademin och dess åsikter i olika sammanhang. Tjänsteresor förekommer.

Den sökandes profil

Den person vi söker har examen från forskarutbildning och kännedom om det svenska systemet för forskning och högre utbildning. Erfarenhet av att arbeta med projektledning, analys, forskningsadministration eller liknande på ett lärosäte, myndighet eller organisation med forskningsanknytning är meriterande. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av något av följande: forskningspolitisk verksamhet, utåtriktat arbete, internationella samarbeten, EU-frågor eller tvärvetenskapliga samarbeten.

Vi söker en person som är driven, ansvarstagande och får saker att hända. För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel och känna dig bekväm med att snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter och roller utefter verksamhetens behov. Du är dessutom prestigelös, har lätt för att samarbeta med många sorters människor och kan initiera och upprätthålla goda relationer i ett stort professionellt nätverk. Gott omdöme och integritet är ord som beskriver dig. Förmåga att både se den strategiska helheten och att vara noggrann med detaljer i det operativa arbetet är nödvändigt.

Periodvis är tempot på sekretariatet högt och det är därför viktigt att du kan planera och prioritera ditt arbete, samt avsluta arbetsuppgifter i tid. Det är en förutsättning att du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska både muntligt och skriftligt, samt att du behärskar Officepaketet.

Vid denna rekrytering sätts stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

För rätt person erbjuder vi goda möjligheter att utvecklas och växa i en omväxlande och inspirerande organisation. Sekretariatet är en arbetsplats med god stämning och stort engagemang. Då vi är en liten arbetsplats arbetar alla nära varandra och hjälps åt för att lösa arbetsuppgifterna.

Sveriges unga akademi strävar efter att vara en arbetsplats fri från diskriminering, där alla känner sig välkomna och respekterade. Vi erbjuder lön, pension och försäkringar motsvarande statens kollektivavtal. Personalen ges möjlighet till kompetensutveckling och friskvårdsbidrag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan

Ansökan med CV och personligt brev skickas till rekrytering@sverigesungaakademi.se senast den 8 november.
Frågor om tjänsten besvaras av VD Anna Wetterbom, 0733-267 167.

Sveriges unga akademi
c/o Kungl. Vetenskapsakademien
Box 50005
SE 104 05 Stockholm

+ 46 (0)8 673 95 00
info@sverigesungaakademi.se

Facebook länk
Twitter länk
Instagram