Marie Wiberg, Klas Markström

Medverkande: Klas Markström som är docent i matematik vid Umeå universitet och Marie Wiberg, professor i statistik på Handelshögskolan vid Umeå Universitet.

Akademipodden om matematik


Ett populärvetenskapligt podcastavsnitt om matematik! Vi pratar om vad en algoritm är. Klas berättar om en elegant matematisk lösning för kryptering och Marie om vad t.ex. mediemätningar inför val kan säga. Klas har lästips om matte för alla åldrar, även serier (se nedan). I matte kan urgamla problem bjuda på oväntade lösningar i nutiden visar det sig.

Medverkande: Klas Markström som är docent i matematik vid Umeå universitet och Marie Wiberg, professor i statistik på Handelshögskolan vid Umeå Universitet. Moderator: Annika Moberg

Välkommen till Akademipodden!

Akademipodden finns i iTunes Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i Soundcloud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., du kan lyssna genom att klicka på avsnitt nedan eller ladda ned och lyssna i din mobil när det passar dig.

E-posta (info@sverigesungaakademi.se) och twittra (@Ungaakademin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) frågor eller förslag till Akademipodden.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm