Erik Lindenius, Jesper Enbom, Helena Sandberg och Emma Sparr. Foto: Annika Moberg/Sveriges unga akademi

Erik Lindenius, Jesper Enbom, Helena Sandberg och Emma Sparr. Foto: Annika Moberg/Sveriges unga akademi

Akademipodden+Mediespanarna om medier och forskning

2015-02-10

Vi pratar med Mediespanarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vid Umeå universitet om utmaningen med att få komplexitet och långsiktighet i forskning att fungera med mediekontexten. Det är å ena sidan viktigt för forskare att vara tillgängliga och nå ut, å andra sidan om förenklingen dras för långt förlorar vi det som forskare bidrar med. Ett av exemplen vi pratar om är debatten om vaccin, hur medierna framställer olika frågor kan få effekter för folkhälsan.

Ledamöterna Emma Sparr, professor i fysikalisk kemi vid Lunds universitet och Helena Sandberg, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet pratade med Jesper Enbom, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och lektor vid Umeå universitet och Erik Lindenius, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och utbildningsledare för humanistiska fakulteten vid Umeå universitet. Vi spelade in på Sliperiet i Umeå i februari 2015.

Medverkande: ledamöterna Emma Sparr, professor i fysikalisk kemi vid Lunds universitet och Helena Sandberg, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet pratade med Jesper Enbom, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och lektor vid Umeå universitet och Erik Lindenius, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och utbildningsledare för humanistiska fakulteten vid Umeå universitet.

Välkommen till Akademipodden!

Akademipodden finns i iTuneslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och i Soundcloudlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, du kan lyssna genom att klicka på avsnitt nedan eller ladda ned och lyssna i din mobil när det passar dig.

E-posta (info@sverigesungaakademi.se) och twittra (@Ungaakademinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) frågor eller förslag till Akademipodden.

Sveriges unga akademi
c/o Kungl. Vetenskapsakademien
Box 50005
SE 104 05 Stockholm

+ 46 (0)8 673 95 00
info@sverigesungaakademi.se

Facebook länk
Twitter länk