Erik Lindenius, Jesper Enbom, Helena Sandberg och Emma Sparr. Foto: Annika Moberg/Sveriges unga akademi

Akademipodden+Mediespanarna om medier och forskning


Vi pratar med Mediespanarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Umeå universitet om utmaningen med att få komplexitet och långsiktighet i forskning att fungera med mediekontexten. Det är å ena sidan viktigt för forskare att vara tillgängliga och nå ut, å andra sidan om förenklingen dras för långt förlorar vi det som forskare bidrar med. Ett av exemplen vi pratar om är debatten om vaccin, hur medierna framställer olika frågor kan få effekter för folkhälsan.

Ledamöterna Emma Sparr, professor i fysikalisk kemi vid Lunds universitet och Helena Sandberg, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet pratade med Jesper Enbom, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och lektor vid Umeå universitet och Erik Lindenius, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och utbildningsledare för humanistiska fakulteten vid Umeå universitet. Vi spelade in på Sliperiet i Umeå i februari 2015.

Medverkande: ledamöterna Emma Sparr, professor i fysikalisk kemi vid Lunds universitet och Helena Sandberg, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Lunds universitet pratade med Jesper Enbom, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och lektor vid Umeå universitet och Erik Lindenius, fil. dr i medie- och kommunikationsvetenskap och utbildningsledare för humanistiska fakulteten vid Umeå universitet.

Välkommen till Akademipodden!

Akademipodden finns i iTunes Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i Soundcloud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., du kan lyssna genom att klicka på avsnitt nedan eller ladda ned och lyssna i din mobil när det passar dig.

E-posta (info@sverigesungaakademi.se) och twittra (@Ungaakademin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) frågor eller förslag till Akademipodden.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm