Kortfilmsfestival

Aase Högfeldt, Robert Lagerström, Gabriel Skantze, Jens Hjerling Leffler och Sara Strandberg. Foto: Sveriges unga akademi

Kortfilmsfestival <3 Forskarsamtal


Akademin medverkade med programpunkten A better tomorrow under Sveriges Kortfilmfestival den 22 mars. Fyra filmer med koppling till forskning presenterades av forskarna och visades för skolungdomar i publiken. Avslutningsvis diskuterade ledamöterna med publiken om AI, film och kärlek i ett panelsamtal. 

För varje programpunkt på festivalen skulle en låt väljas för att sätta tonen för inslaget, för akademins medverkan var det Wu-tang clans A Better Tomorrow. Som av en händelse bar akademins initiativtagare en Wu-tang clan-tröja på dagen för festivalen.

– Film är så roligt och formatet fungerade bra för samtal om forskning, sa Robert Lagerström, IT-säkerhetsforskare och ledamot i Sveriges unga akademi, samarbetet med LadyBug Festival var inspirerande och de hjälpte oss hitta bra filmer med anknytning till forskning. Vi hoppas kunna göra om det här!

Publiken frågade bland annat hur lång tid forskarna trodde det skulle ta innan två AI:s blev kära i varandra om vi skulle lyckas beskriva vad kärlek är med hjälp av till exempel partikelfysik.

Akademins ledamöter Sara Strandberg, partikelfysiker, Jens Hjerling Leffler, hjärnforskare och Gabriel Skantze, AI-forskare, medverkade. Robert Lagerström ledde programmet tillsammans med Aase Högfeldt, grundare och konstnärlig ledare för LadyBug Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Filmer

Mer information

LadyBug Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges Kortfilmfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm