Josefin Larsson Foto: Erik Thor/Sveriges unga akademi

SUA-ledamoten och astronomen Josefin Larsson är Forskarmötens projektledare. Foto: Erik Thor/Sveriges unga akademi

Nu är utlysningen öppen för Forskarmöten 2020


Den 10–12 augusti planerar vi att genomföra vår populära sommarforskarskola Forskarmöten i Fiskebäckskil på västkusten. Här får ungdomar möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är du nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Vill du hänga med likasinnade på sommarlovet? Då är Forskarmöten helt rätt!

Smågruppsmöte: en forskare (Josefin) pratar och svarar på frågor tillsammans med deltagare om hur det fungerar inom hennes fält, om sin forskning och hur vägen in i forskaryrket ser ut. Foto: Sveriges unga akademi

– Forskarmöten är en fantastisk möjlighet att få nya perspektiv på vad forskning innebär och kanske till och med komma fram till vad man vill jobba med i framtiden. De flesta av våra deltagare säger att de under Forskarmöten har fått upp ögonen för helt nya ämnesområden och också fått nya vänner som har liknande intressen.” säger Josefin Larsson, projektledare för Forskarmöten och till vardags forskare inom astronomi på KTH.

Information med anledning av Covid-19

Vi vet hur uppskattat Forskarmöten är och vill vara redo att köra om det går, därför öppnar vi anmälan nu trots att Sverige fortfarande är mitt i pandemin. Vi följer noga utvecklingen och i juli tar vi beslut om det går att genomföra Forskarmöten.

Mer information och anmälan

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm