Anna Wetterbom Foto: Erik Thor/Sveriges unga akademi

Anna Wetterbom Foto: Erik Thor/Sveriges unga akademi

Anna Wetterbom slutar som VD för Sveriges unga akademi


Anna Wetterbom tillträdde som verkställande direktör för Sveriges unga akademi (SUA) i mars 2017 och har nu meddelat styrelsen att hon väljer att avsluta uppdraget till sommaren.

– Det är tråkigt att Anna slutar, hennes engagemang har varit viktigt för akademins utveckling från spännande start-up till en robust och väl fungerande organisation. Under hennes tid har akademin utvecklats och blivit en självklar aktör i forskningssystemet. Jag har uppskattat mycket att arbeta tillsammans med henne”, säger SUA:s ordförande Sanna Koskiniemi.

– Anna har varit en viktig kraft för akademin och det är trist att förlora henne, det har varit framgångsrika år för akademin. Vi önskar henne lycka till som vd för Ragnar Söderbergs stiftelse och hoppas på ett fortsatt gott samarbete! säger Björn O. Nilsson, ordförande i Stiftelsen för SUA, som leder rekryteringsgruppen för ny vd.

Rekrytering av ny vd inleds omgående och målsättningen är att ny vd är på plats innan sommaren. I rekryteringen kommer Sveriges unga akademi att samarbeta med Novare Executive Search.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm