Anna Danielsson introducerar Expedition Mundus för NTA-samordnare. Foto: Anna Nordin, NTA

SUA spelar Mundus på NTAs nationella samordnarkonferens

2023-03-20

Den 20 mars spelade SUAs ledamot Anna Danielsson Expedition Mundus med NTA:s samordnare.

NTA (Naturvetenskap och Teknik för Alla) är ett skolutvecklingsprogram inom naturvetenskap, teknik och matematik. Vetenskapsspelet Expedition Mundus Öppnas i nytt fönster. var ett av de valbara passen på NTA:s samordnarkonferens. Här fick deltagarna testa att spela vetenskapsspelet Expedition Mundus, som går ut på att utforska en ny värld med hjälp av vetenskaplig metod.

Anna Danielsson Öppnas i nytt fönster., professor i naturvetenskapsämnenas didaktik vid Stockholms universitet och ledamot i Sveriges unga akademi var spelledare och lotsade deltagarna på ett fängslande sätt in i världen Mundus. Efter spelet hölls en avslutade diskussion om spelet och om paralleller med hur forskning bedrivs och görs.

160 samordnare från hela Sverige deltog. NTA kommenterade efteråt att "Expedition Mundus var otroligt uppskattat. Både för innehållet i, och tanken bakom spelet och för att deltagarna fick vara aktiva, diskutera och röra på sig vilket såklart är skönt under en tvådagarskonferens.”

NTA Skolutveckling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder ett vetenskapsbaserat skolutvecklingsprogram med undervisningsmaterial, lärarhandledning och kompetensutveckling till kommuner, förskolor och skolor.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm