Vice ordf. Sofia Lodén, docent i franska vid Stockholms universitet. Foto: Erik Thor/SUA

Vice ordf. Sofia Lodén till nya Forskningsberedningen


Forskningsberedningen kommer att fungera som rådgivare till regeringen bland annat i utarbetandet av den forsknings- och innovationspolitiska propositionen. Sveriges unga akademis vice ordf. Sofia Lodén är en av beredningens experter.

Sofia Lodén är docent i franska vid Stockholms universitet, hennes forskningsområde är medeltida litteratur i ett europeiskt perspektiv. Sofia Lodén är också SUA:s vice ordförande för verksamhetsåret 2023–2024.

Det är ett spännande och viktigt uppdrag i ett betydelsefullt skede av svensk forskningspolitik. Mina hjärtefrågor rör internationalisering, tvärvetenskap och språk. Jag hoppas kunna bidra med mina perspektiv som litteratur- och medeltidsforskare och verka för SUA:s vision En fri akademi för en bättre värld, säger Sofia Lodén.

Avsikten med Forskningsberedningen är att bidra med nationell och internationell omvärldsbevakning, analyser och råd till forsknings- och innovationspolitik, vars fokus är excellens, internationalisering och innovation, skriver regeringen i sitt pressmeddelande.

Regeringens pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm