Dag: tisdag 5 juli
Tid: kl. 16.00–17.00
Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbron 24

Jonas Olofsson, Marie Wiberg Foto: Erik Thor, Markus Marctic

Jonas Olofsson, Marie Wiberg Foto: Erik Thor, Markus Marctic

Det är viktigt att forskningens framsteg blir kända och använda av politiker, intresseorganisationer, näringsliv, media och allmänheten. Hur kan vi vara säkra på att genombrott faktiskt är ett genombrott? Vad krävs för att kunna säga något med säkerhet?

I ett vetenskapscafé är det deltagarnas frågor som styr samtalet. Medverkande: Marie Wiberg, professor i statistik vid Umeå universitet, som utvecklar statistiska metoder för kunskapsprov och undersöker hur informationen från de internationella kunskapsmätningarna TIMSS och PISA kan användas effektivt. Jonas Olofsson, docent i psykologi vid Stockholms universitet, som forskar om doftsinnets betydelse för människan och utvecklar metoder för att träna hjärnan med dofter. Lotta Tomasson, ansvarig för dialogaktiviteter, Vetenskap & Allmänhet (VA) leder samtalet.

Mer information

Programmet för Almedalen

Dela artikel

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Stiftelsen för Sveriges unga akademi, orgnr. 802477-9483 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser