Studier på kost och hälsa tycks ibland säga tvärsemot varandra, särskilt i nyhetsrubriker. Rikard Landberg, kostforskare, och Anna Dreber Almenberg, nationalekonom som undersökt replikationskrisen inom flera fält, pratar om utmaningar och framgångsrika strategier inom livsmedelsvetenskap, men också andra fält. Håll ut till slutet för säkra, goda rön om choklad!

Akademipodden om kost och hälsa

Klicka för att lyssna.

Medverkande: Anna Dreber Almenberg är professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och Rikard Landberg är professor i livsmedelsvetenskap vid Chalmers, bägge är ledamöter i Sveriges unga akademi. Moderator och producent är Annika Moberg.

Dela artikel

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Stiftelsen för Sveriges unga akademi, orgnr. 802477-9483 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser